Mitt namn är Linda Perminger

Drömmen om Colors and Gold Design and Interior startade första gången jag kom till Bali år 2002.

Jag hade rest från Sverige med en längtan och dröm efter att se Indonesien - gröna risfält och djungel lockade. Det kändes som något oerhört långt bort, avlägset, annorlunda, vackert. Efter en lång resa kom jag till slut fram, med båt till Medan på Sumatra. Jag blev inte besviken! Såg orangutanger, näsapor, flygande hundar, risfält, makalös natur, underbara människor, otrolig kultur, badade i sjöar som en gång varit vulkankratrar, vandrade uppför vulkaner, såg skorpioner och hörde elefanter i djungeln, övernattade i grottor med ormar och råttor, bodde på homestays på stränder utan en människa i sikte, besökte urgamla tempel och öde öar. Jag reste genom hela Indonesien i ungefär 8 månader, Java, Kalimantan (den indonesiska delen av Borneo) Flores, Sumbawa och Lombok men återkom mellan varven alltid till Bali. Jag fick den fantastiska chansen att bo i Lovina på norra Bali under en längre tid vilket kändes skönt efter mer än ett års resande med ryggsäck.. :)

Där i lilla Lovina inne i djungeln under bananträden bland grisar och höns bodde jag alltså i ungefär ett halvår. Tills pengarna tog slut. Men kärleken till denna fantastiska plats på jorden som är Bali hade väckts ordentligt.

Denna underbara plats, full av färg och form och vackert hantverk tillsammans med den fantastiska kulturen, dofterna och naturen gjorde mig helt betagen. Jag ville så gärna ta med mig allt det vackra hem.

Därför startade jag Colors and Gold Design and Interior.

Jag vill här presentera en samling unika produkter för dig och ditt hem med mycket färg och form, och ofta med en guldkant.             

Alla produkter i butiken - kimonos, smycken, tyger, handfat och dekorationer - kommer från små, noga utvalda hantverkare och familjeägda producenter på Bali och omgivande öar.

Colors and Gold är alltid på plats på Bali vid produktion och inköp för att se till att varorna och produkterna vi väljer ut är de vi vill sälja vidare till dig, samt för att försäkra oss om att produkterna är så miljövänliga och närproducerade som möjligt.

Jag åker regelbundet till Bali för inköpsresor och har nära kontakter med lokalbor som kan ön och de bästa ställena för att hitta unika och vackra saker.

Jag hoppas verkligen att du hittar något speciellt och unikt! 

Välkommen till min värld! Inköp sker direkt av lokala hantverkare

På marknader, hos små lokala producenter och direkt från familjeägda företag.

Närproducerat

Självklart är det långt från Bali till Sverige men jag ställer som krav att produkterna i webbshoppen är producerade lokalt av familjeföretag på Bali, och aldrig ingår i någon massproduktion. Jag sätter en ära i att främja de lokala hantverkarna på Bali. 

Jag skickar också alla saker via fartygsfrakt för att minska på flygets påverkan.  


Miljöarbete på Bali

Det finns mycket att göra när det gäller miljön på Bali och att förbättra den. Tack vare att allt fler får upp ögonen för detta viktiga arbete finns också ett allt större utbud att tillgå i form av återvunnet trä från gamla möbler och dörrar och fönster. Jag har kontakter hos flera av dessa lokala affärsmän på Bali för mina inköp.

Självklart stöttar jag även all annan form av miljöarbete på Bali när det gäller sopsortering, projekt för att rensa skräp i havet etc.


Rena hav och stränderMin affärspartner

Putu Sarjana

Min affärspartner och vän sedan många år på Bali heter Putu Sarjana, kallad Ben kort och gott.

Efter att han bott i Sverige i tio år flyttade han hem till Bali igen och startade eget som guide, främst riktad till svenska resenärer på Bali. Ben är den perfekta guiden då han kan allt om Bali och dess kultur, natur, religion, tradition, var man ska äta, var man ska bo och vad man inte får missa! Kontakta Putu för att få perfekt guidning på Bali!

www.riktigabali.com